vakantiehuis Berghaus Christel huren

Vakantiehuis Berghaus Christel

Ons vakantiehuis ligt aan de voet van de berg van het Drielandenpunt Oostenrijk, Italië en Slovenië. Een heerlijke plek, centraal in Karinthië Oostenrijk, om te

onthaasten. De bereikbaarheid van activiteiten in Karinthië, Italië en Slovenië zijn uitstekend. Ons vakantiehuis ligt net even van de snelweg, wat betekent dat de meeste activiteiten in Karinthië zijn binnen 30 minuten te bereiken!

Skiën begint bijna aan de voordeur.

Slechts 100 meter lopen en je bent bij de skilift van het drielandenpunt.

Het skigebied loopt van 680 m – 1600 m hoogte en kent leuke hutjes voor een lekkere middaglunch of een gezellige après-ski. Het skigebied is uitermate geschikt voor families.

Veel zuidelijke zon-hellingen en sneeuwzekerheid (o.a. sneeuwkanonnen) geven plezier voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er een kinderland bij het dalstation. Ook als er weinig sneeuw ligt zijn er voldoende sneeuwkanonnen om fijn te skiën

Wil je in Italië skiën?

Even 10 minuten met de auto en je bent in Tarvisio. Een fijn skigebied met leuke / brede afdalingen.

Website ‘Alpelino.com’ omschrijft dit skigebied als volgt: 

Skigebied Tarvisio / Monte Lussari is een sneeuwparadijs, waar je de betovering van de witte en goed onderhouden pisten kunt beleven. Het skigebied biedt prachtige afdalingen, die door het geschiedenisrijke landschap lopen.

Het skigebied behoort tot de samenwerking Promotour, waarbij nog andere skigebieden uit de regio zijn aangesloten, en waardoor de wintersport nog indrukwekkender wordt, op vele pistenkilometers.

Verschillende afdalingen zijn voorzien van sneeuwkannonen, waardoor de sneeuwzekerheid enorm hoog is, en het skiseizoen veel langer wordt.

Voor langlaufers zijn rond het schattige dorpje ruim 60 kilometer gespoorde Loipen, terwijl de regio ook erg geschikt is voor skitouren en freeriding.

Skigebied Tarvisio / Monte Lussari is een paradijs voor de wintersporter.

http://www.alpelino.com/nl/winter/tarvisio-lussari

 

Skiën in Slovenië?

Ongeveer 20 minuten met de auto en je komt in het skidorp Kransjka Gora, het oudste skigebied van Slovenië. Een totaal andere sfeer.

Website ‘Alpelino.com’ omschrijft dit skigebied als volgt: 

Skigebied Kranjska Gora ligt tegen de grens met Oostenrijk en Italië aan. Het is het oudste skigebied van Slovenië, en de afdalingen zijn geschikt voor verschillende niveaus als het gaat om skikwaliteiten. Zo zijn er afdalingen waar beginners en recreatieskiërs prima uit de voeten kunnen.

Vraag je wat meer van een piste, kan je uitstekend terecht op de pisten in Podkoren, die dan ook een echte uitdaging zijn voor de gevorderde skiër.

Naast het skiën, is de regio rond de pisten erg geschikt voor vaak hele mooie langlauftouren. Hier kom je gewoon volgend jaar weer naar toe!

Kranjska Gora biedt ideale omstandigheden en langlauftouren.

 

Wat is nu het leuke?

In deze 3 skigebieden kan je skiën met 1 skipas!

Zoek je een gezellig oostenrijks vakantiehuis dat voorzien is van alle gemakken? Bekijk hier de mogelijkheden!

 

 

 20 september 2018 | Gepubliceerd door Robert-Jan Jonker